Rólam

" A legjobb sportfényképet mindig a legügyesebb fényképész fogja csinálni és sohasem az, akinek a legjobb gépe van, mert „legjobb” tízféle is akad, tökéletes azonban egy se."
M.M.

 

Banyó-Hajdu Krisztina

 

A lovak és lovassportok egyik legnevesebb magyar fotósa.

 

Egy ember akkor tudja legjobban végezni munkáját, ha azt szívvel-lélekkel teszi. Különösen igaz ez minden olyan tevékenységre, ami állatokkal kapcsolatos. Tökéletesen ismerni kell őket, velük élni, érezni minden gondolatukat még akkor is, ha nem mindig tudják olyan „beszédesen” kifejezni érzéseiket, mint embertársaink.

 Az állatok szeretete persze kevés, magas szintű szakmai tudás nélkül mindez hiábavaló.

 

 1992 óta foglalkozom fényképészettel, hivatásszerűen 1994-től.

Dgitális technikára 2004- ben álltam át.

A Népszabadságnál töltött gyakorlat után, a Práter utcai Fényképész Szakiskola majd az Iparművészeti Egyetem következett.

A fotózás szinte mindegyik "szakágába" belekóstoltam, végül a riport és portréfotózás akadt fent a rostán.

Olyan neves szakemberektől tanulhatottam és olyanokkal dolgozhattam együtt, -a teljesség igénye nélkül- mint Rédei Ferenc, Teknős Miklós, Hamarits Zsolt, Lőkös Zoltán, Szabó Barnabás Szalay Zoltán.

 

A fotózás területén a fő tevékenységi köreim a lovassportok, lovak, személyre szabott exklusiv referencia anyagok, egyéb állatok de nem ragadok le ezeknél a témáknál. A lovassportok közül minden szakágból vannak minőségi képanyagaim.

2000-óta rendszeresen dolgozom magyar és nemzetközi lovas újságoknak, illetve a Nemzetköz Lovasszövetségnek (FEI). Többek között a Lovasfutárban, Lovas Nemzetben, Lovas Életben,  a német Araber Journalban, Reiter Revueben valamint svéd és spanyol szaklapokban láthatták fotóimat az olvasók.

A Lovas Élet több, mint 10 éve kiváló szakmai partner fotóim megjelentetésében.

 

 

Célkitűzésem elérhető árakon minőségi anyagokat készíteni és megismertetni a magyar lótulajdonosokkal azt a nyugat-európai szemléletet, miszerint az állatok eladhatósága, bemutathatósága akkor lesz magas szintű, ha ezt szakember végzi, legyen szó eladásról, vásárlásról vagy csak egy gyönyörködtető családi képről.

A kiemelkedő esztétikai élményt nyújtó - lovat, kutyát, stb. ábrázoló - képhez érdemes szakembert hívni.